Utvalgte produksjoner

Never AFK (2021) - Never AFKer en forestilling som undersøker konseptet dataspillavhengighet, virtuell virkelighet og identitet. Gjennom å snu opp-ned på virkelighetsaspektet og presentere den virtuelle verden som virkelig og samfunnet utenfor som det kunstige, forstyrrende elementet, vil vi ta debatten om avhengighet ut på scenen, og vise frem sider av dataspilling (gaming) som sjeldent beskrives i det offentlige…Read more Never AFK (2021)
Jeg foretrekker lyset (2020) - Ord som motstand I dag har vi tilgang på mer kunnskap og informasjon enn noen generasjon tidligere. I dette havet av informasjon kan det være vanskeligere å navigere enn før. For hva er egentlig sant, og hva er godt nok gjennomtenkt? I 2020, 75 år etter 2. verdenskrig kan man se likhetstrekk med tiden før…Read more Jeg foretrekker lyset (2020)
En Hamarkrønike (2019-2021) - «En Hamarkrønike» Historien om Biskop Mogens, Norges selvstendighetstap og Hamars undergang! Hamar på historiekartet Da Norge kjempet for å beholde siste rest av selvstendighet på 1500-tallet, var det flere viktige hendelser som knyttet seg til Hamarkaupangen og den siste katolske biskopen som bodde der; biskop Mogens. Hans liv og virke i bispegården på Hamar fra…Read more En Hamarkrønike (2019-2021)
La ankeret falle. Jeg er i havn. (2019) - Grenland Friteater ønsker velkommen til en annerledes kirkegårdsvandring på østre Porsgrunn kirkegård. Gjennom en rekke tablåer får publikum mangfoldige fortellinger og opptrinn. Kaptein Engelstads dramatiske endelikt, en ustyrlig kardinal, himmelstormende engler, en klovnefamilie som på poetisk vis tar farvel med en elsket bestemor. Hør celloens melankolske sang, gravernes latter og barnekorets bønn. Og den barmhjertige…Read more La ankeret falle. Jeg er i havn. (2019)
Meierislaget (2018-2019) - I Grenland Friteaters store utendørs forestilling om Meierislaget i 1933, følger vi streikende meieridamer, lokale ungdommer, politifolk og nysgjerrige tilskuere på Meieritorvet når det brutale Statspolitiet kommer til Porsgrunn, klare til å gå løs på folk med køllene hevet.
Ruskenuka 2019 - Teaterkompaniet SMÆSH! underholdt små og store under Ruskenuka 2019 med en klovneforestilling om søppel på avveie og om å ta vare på miljøet vårt.
Cirkus Verdensteater (2019) - Oslo 22 mai 1976: Anarkisten Henning Dahl ydmyker USA ved å snike seg inn på utenriksminister Henry Kissinger, forkledd som skadet Vietnamveteran. Nå tar vi historien til teatret. Nærmere bestemt der hvor Henning Dahl tilbrakte de siste åra av sitt liv: Kulturhuset Hausmania.
Verdens Undergang… og andre problemer (2017-2018) - er en workshop i tegneserieteater. En leken sjanger der elevene og skuespillerne skaper en forestilling uten scenografiske hjelpemidler. Workshopen tar utgangspunkt i Harry Potter-universet og setter elevenes kreativitet og samarbeidsevne på prøve. Elevene starter som publikum, men i slutten av workshopen er det de som er aktørene.
Fru Inger til Østeraat (2018) - Høsten 2018 ble forestillingen Fru Inger til Østeraat spilt på Otta Kulturhus - et horrorstykke uten samfunnsrelevans. Forestillingen er basert på Henrik Ibsens tekst med samme navn, basert på den historiske skikkelsen med samme navn, flere historiske skikkelser og fri fantasi. Forestillingen utforsker en estetisk variant av høymiddelalderen i Norge blandet med referanser fra andre epoker som marius-genseren og felemusikk.
Drive (2015-2016) - Tegneserieteater har de kalt det. Korte sekvenser, hyppige sceneskift, bilder som forteller en historie og hvor dialogen er et supplement – ikke det som bærer handlinga. Og kanskje det viktigste for å skape stemninga – lydeffekter. Svosjene, skviiikene og dunkene er overført fra tusjstreken i tegneserieruta, gjort om til lydeffekter for film og formidlet gjennom…Read more Drive (2015-2016)
The ghost to come (2016) - The Ghost to Come er en 25-timers forestilling laget på 2 uker under Scene: Bluss (Porsgrunn Internasjonale Teaterfestival 2016). Stuntet ble laget som en hyllest til Grenland Friteater og deres 40 års jubileum. I løpet av de 25 timene kunne man blant annet se timeslange versjoner av “Hamlet”, “Les Miserable”, “Antigone” og “Hamlet Machine”. ​ Forestillingen er laget av og med flere skuespillere og dansere, under…Read more The ghost to come (2016)
Lemenår (2015) - Lemenår var avgangsforestillingen for Kull 6 ved Teaterhøgskolen i Nord-Trøndelag. Forestillingen tok for seg utfordringer ved å være ung i dagens høykapitalistiske og individualiserte samfunn. Forestillingen ble skapt av hele klassen i felleskap. Den ble spilt i Verdal, Oslo og Trondheim.