Cirkus Verdensteater tar utgangspunkt i historien om Henning Dahl, anarkisten som ydmyket USA gjennom å snike seg inn på utenriksminister Henry Kissinger på Slottsplassen i Oslo i mai 1976, forkledd som skadet Vietnamveteran (bildet). Han som kastet en blodpose på Dronning Margrethe under teatergruppa Solvognens aksjon mot USAs 200-årsfeiring i Rebild Bakker i Danmark samme år. Han som initierte karnevalet i Oslo i 1983. Han som fikk Jens Bjørneboe til å skrive teaterstykket om Røde Emma. Han som gjorde en fuktig kveld på byen om til en aksjon mot politistaten. Og mye mer. En vennlig og ukuelig, men også upålitelig og kaotisk person. Bærer av en rekke arketypiske, klassiske egenskaper og motsetninger: Mellom individ og kollektiv, skjebne og vilje, frihet og forpliktelse.

Forestillingen knytter tråder mellom 70-tallets og dagens urbane motkultur og den debatten og kampen som pågår i sentrale bymiljøer over store deler av verden.

Arbeidet med forestillingen tar utgangspunkt i den samme grenseløsheten som Henning Dahl selv sto for. Det vil komme til syne i et mangfold av ulike spillestiler og sceniske virkemidler, basert på ensemblets brede kompetanse innen både fysisk og tekstlig teater, maskebruk, musikk, video og lydarbeid. Forestillingen vil ha premiere i Porsgrunn 28 februar og tas videre til kulturhuset Hausmania i Oslo etter påske.

Spilles på Friteatret i Porsgrunn 28 febr og 1 mars 2019 kl. 19.00 (2 mars er det lukket forestilling)

Manus: Chris Erichsen og Tor Arne Ursin

Regi: Tor Arne Ursin

Lyd og video: Chris Erichsen

Med: Svend Erichsen, Marie Hafnor, Jon Vegard Hovdal, Anne Wiig, Arnt Christian Teigen

Scenografi: Kjersti Posti Høgli og Lars Løberg

Lys: Lars Løberg

Produsent: Røde Emma prod/Chris Erichsen

Coprodusent: Grenland Friteater

Støttet av Fond for lyd og bilde, Oslo kommune, Fritt Ord og Dramatikkens hus.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s